Suasana Desa Ala Resort, Tempat Sempoi Wajib Kunjung Di Melaka

20160103081003

Pernah tak korang nampak suatu tempat memang style desa. Tapi kemudahan yang ada seakan-akan resort. Boleh dikatakan walaupun susunan kemudahan simple, namun jika korang datang kat sini, sure happy!

SUASANA TENANG DAN MENDAMAIKAN

Untuk pengetahuan korang, tempat ni pertama kali aku masuk. Jujurnya aku fikir.. “mcm best je tempat ni.. agak private..”. Bila je aku masuk, ok memang tempat ni private dan sesuai bagi korang nak relaxkan minda. Tenang je beb!

Agrofarm ini terletak di Melaka merupakan satu lokasi yang sesuai untuk adakan aktiviti kursus atau team building.

PERSEKITARAN PELBAGAI DAN CANTIK!

Walaupun persekitarannya kebanyakan suasana kampung, tapi agrofarm ini diberi sentuhan sensasi dengan menerapkan elemen resort. Tidak lah semewah resort, tapi apa yang ada amat memuaskan.

20160104031508 (3)

20160104032228 (1)

20160104031511 (3)

20160104032228

KEMUDAHAN BERKURSUS YANG SANTAI DAN KEMAS

Selain dari itu, kalau korang nak buat seminar atau kursus, disini turut juga menyediakan kemudahan yang selesa.

20160104031508 (2)

20160104031508 (1)

20160104031508

20160104031511

PENGINAPAN DAN KEMUDAHAN LAIN UNTUK PENGUNJUNG

Ini yang paling penting. Sudah tentu ramai yang menitikberatkan soal penginapan dan kemudahan lain yang ada. Ya. Tempat penginapan sangat selesa. Ada pelbagai jenis tempat menginap seperti Challet 10 bedded, D’Lodge 6 bedded, Garden View 8 bedded, River View 6 bedded, River View 2 bedded, dan yang paling besar ialah Villa 14 bedded. Bilik karouke pun ada!

20160104032225

Fullscreen capture 04-Jan-16 45713 PM.bmp

20160104032225 (1)

20160104032225 (5)

20160104032225 (2)

20160104032225 (4)

7498_578080365677765_2648539197716305735_n

1463596_578080389011096_638349814009811820_n

945572_578080405677761_6366007177491699505_n

20160104032023

20160104032023 (1)

20160104032020

20160104032228 (2)

1923219_578082099010925_1807679834107719542_n

1003392_1229219713771302_3919922836977593330_n

735162_578082975677504_3630432566905028206_n

Kat sini juga boleh diadakan majlis perkahwinan. Berapa kos itu semua boleh terus berhubung dengan pihak pengurusan Agrofarmstay Melaka ini.

Alamat :
Lot 453, Batu 13, Jalan Tebong/ Machap, 76100, Durian Tunggal, Melaka

No Tel :
Encik Bari (Pengurus) – 012-2118246

Laman Web :
www.agrofarmstay.my

Facebook & Instagram :
FACEBOOK – https://www.facebook.com/agrofarmstay/
INSTAGRAM – https://instagram.com/agrofarmstay/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *